Kérdőív

Kortárs helyzet – milyen ma képzőművésznek lenni?

 

Tisztelt Művész!

Az alábbi kérdőívet Bérczi Linda (kulturális menedzser, az Együtt a Művészetért Egyesület elnöke) és dr. Olajos Anna (kulturális-stratégiai tanácsadó, jogász) állította össze szakértők segítségével. Célja, hogy felmérje a magyar képzőművészek körülményeit, lehetőségeit, problémáit. A kérdőív kitöltésével Ön visszajelzést adhat a helyzetéről.
Tisztában vagyunk vele, hogy a COVID-19 járvány okozott jelen állapot növeli a bizonytalanság érzését minden téren, és nem tudhatjuk milyen lesz a vírus utáni élet. Éppen ezért arra kérjük, hogy amennyire csak lehet, ezen viszonyoktól vonatkoztasson el a válaszadáskor, töltse ki aszerint ahogy 2020. januárjában válaszolt volna.

A felmérésben való részvétel önkéntes. A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik. Az anonimitás lehetővé teszi az őszinte válaszadást, ami az egyetlen módja annak, hogy valóban releváns eredményei legyenek a felmérésnek. Utóbbi célt szem előtt tartva, kérjük, válaszadáskor törekedjen a teljes őszinteségre.
A kutatás befejezése és elemzése után a következtetések egy tanulmány formájában jelennek meg, mely elérhető lesz az Együtt a Művészetért Egyesület honlapján.

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ:

  • A kérdőív kitöltésének ideje ca. 30 perc.
  • Kérjük, a TELJES KÉRDŐÍVET EGYSZERRE, EGY IDŐBEN TÖLTSE KI, mivel nem lehetséges a köztes mentés, sem a visszaugrás. Kérjük, NE HASZNÁLJA A „VISSZA” GOMBOT, mivel ekkor minden korábban kitöltött adat elvész.
  • A könnyebb kitöltés érdekében laptop vagy asztali gép használatát ajánljuk.
  • A kitöltéshez érdemes előkészítenie a portfólióját, önéletrajzát, hogy a művészeti karrierjére vonatkozó adatok kéznél legyenek.

Megköszönjük, ha a kérdőívet továbbítja művész ismerőseinek, mert fontos, hogy minél több emberhez eljusson és minél nagyobb mintát vizsgálhassunk.

Ha bármilyen kérdése van a kérdőívvel, annak kitöltésével kapcsolatban, az alábbi elérhetőségen állunk rendelkezésére: info@egyuttamuveszetert.hu.
A kutatás a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet támogatásával valósul meg.

A válaszokat 2020. április 30-ig várjuk!

Köszönjük szépen együttműködését, segítségét!