BarabásiLab: Rejtett mintázatok – Adatbekérő

BarabásiLab: Rejtett mintázatok címen nyílik kiállítás a budapesti Ludwig Múzeumban idén októberben, mely Barabási Albert-László hálózatkutató és a BarabásiLab munkásságát mutatja be.

A BarabásiLab célja, hogy megjelenítse a dolgok és jelenségek közötti gyakran láthatatlan összefüggéseket, felderítse az ismétlődő mintázatokat, amelyek összekapcsolják a természetet, a társadalmat, a nyelvet és a kultúrát.
A budapesti kiállításon az adatvizualizációkon és adat-szobrokon kívül a globális művészeti háló is látható lesz, amely bemutatja a múzeumok és galériák közötti kapcsolatokat az egész világon, illetve a hálózatban részt vevő összes művész mozgását az elmúlt 40 évben. (Kurátor: Készman József)

További terv, hogy a kiállításon bemutatásra kerüljön egy magyar művészeti háló is, mely többek között a magyar művészek és művészeti intézmények közötti kapcsolódásokat is feltárja. Dr. Olajos Anna és Bérczi Linda tagja annak az adatgyűjtő csoportnak, akik a magyar művészek munkásságát kutatják annak érdekében, hogy minél pontosabban felrajzolható legyen ez a háló.

Ehhez szeretnénk most adatokat gyűjteni a következő űrlappal amely nagyjából egy művész CV-jét fedi le.

A válaszokat 2020. május 10-ig várjuk!