Könyvbemutató: Művészlét – Kortárs kézikönyv képzőművészeknek

Írtunk egy tanulmánykötetet és szeretnénk nektek megmutatni!

Időpont: 2019. június 11. (kedd) 18 óra
Helyszín: Három Holló (1052 Budapest, Piarista köz 1. – bejárat a Szabad sajtó út felől)

A MŰVÉSZLÉT – Kortárs kézikönyv képzőművészeknek című tanulmánykötet átfogó képet ad a mai képzőművészeti közegről, a hazai és a nemzetközi színtér szereplőiről és fontos elemeiről, összetevőiről.
Az első hat fejezet leíró jellegű: bemutatja az intézményrendszert, a vásárlói és gyűjtői attitűdöket, a nagy vásárokat és seregszemléket, a díjakat és pályázatokat, a művésztelepeket és a rezidenciaprogramokat, illetve az online és az offline művészeti médiát.
A második részben gyakorlatiasabbra vesszük a hangnemet. Részletesen tárgyaljuk a lehetséges karrierutakat, a „self-branding” összetevőit és azok megvalósításának folyamatát: hogyan készíts honlapot; milyen a jó portfólió; hogyan kommunikálj a szakmával, a sajtóval stb.; hol találod a neked szóló pályázatokat és mire figyelj, amikor pályázol; hogyan kezeld az alkotásaidat, és mi alapján határozd meg az árukat. Ha értékesítésre kerül a sor, milyen formában tedd, hogy szabályos legyen, illetve milyen jogaid és kötelezettségeid vannak. Ebben a részben feladatokat, illetve praktikus tanácsokat is találsz.
A fejezetek között hat interjú is helyet kapott: három galeristát és három művészt kérdeztünk a művészlétről.

Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudsz megtenni: Regisztráció

További részletek a MŰVÉSZLÉTRŐL.

A kötet a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete támogatásával jött létre.

Inside Art művészeti konferencia<< >>Budapest Art Mentor 2019-ben harmadjára!